Ve spolupráci s VŠCHT jsme se zúčastnili jako sponzor konference o potravinách 2024 na půdě Akademie věd ČR.
Konference „Food technology, food quality“ se konala 8. února 2024 v budově Ústavu molekulární genetiky AV ČR, Vídeňská 1083, Praha 4 a navazovala na tradici Konzervárensko-potravinářských dnů, na jejichž odborném zajištění se Ústav konzervace potravin, VŠCHT Praha pravidelně podílel.
Původní obsah věnovaný zejména problematice úchovy potravin organizátoři konference obohatili i o témata kvality potravin v širším kontextu. Vývoj nových technologií a produktů je pro potravinářský průmysl otázkou konkurenceschopnosti a role výzkumných týmů je v této oblasti nezanedbatelná.
Proto je konference určena nejen vědeckým pracovníkům, ale i pracovníkům potravinářského průmyslu, odborným zaměstnancům státní správy a dalším zájemcům o danou problematiku. Společná konference vytváří příležitost nejen pro rozšíření povědomí o aktuálních tématech potravinářského výzkumu, ale pomáhá i posílit spolupráci mezi výzkumnou a aplikační sférou.
Zdroj: Ústav konzervace potravin VŠCHT Praha | https://ukp.vscht.cz/konference
#vnuci #rozumimepotravinam #konference